Brannmur / Firewall! Er det nødvendig for vår bedrift?

Få bedrifter vil velge å operere uten en serie låser, alarmer og sikkerhetskameraer for å beskytte sine lokaler og inventar mot inntrenging og tyveri. Beskyttelse av datasystemene er like viktig for å forhindre at uvedkommende får tilgang til bedriftens filer. Et av de viktigste verktøyene som brukes for datasikkerhet er en brannmur, og få selskaper har råd til å operere uten en.
Brannmur

Grunnleggende om brannmur

Intet enkelt produkt eller tjeneste vil gi deg full sikkerhet, men en brannmur er en av hjørnesteinene til en hvilken som helst nettverkssikkerhetsstrategi. Den inspiserer alle dataene som passerer inn eller ut av nettverket, slik at trafikken er legitim. Når den er riktig konfigurert, bør en brannmur tillate at brukerne får tilgang til alle ressursene de trenger, samtidig som de utelukker eventuelle skadelige brukere eller programmer.

Potensielle inntrengere

Ethvert nettverk eller frittstående datamaskin som er koblet til Internett, eller et annet eksternt nettverk, er potensielt utsatt for et angrep. Disse kan ta mange former, avhengig av angriperens ferdigheter og motivasjon. Noen typer skadelig programvare avleder en del av maskinvaren og tar båndbredden til egne bruksområder. For eksempel hosting av piratkopiert programvare eller pornografi. Andre programmer kan slette viktige data eller ta ned nettverket ditt. Kriminelle kan få tilgang til nettverket ditt, og deretter belaste kontoer, eller installere løsepengevirus. Skruppelløse konkurrenter kan få tilgang til din hemmelige informasjon eller leverandør/kundedata, og får en viktig fordel.

Maskinvare brannmur

En måte å levere brannmur på, er gjennom et eget stykke maskinvare som er plassert mellom nettverket eller brukeren og alle eksterne nettverk som Internett. Maskinvarebrannmurer har flere fordeler. De bruker sin egen forhåndsinstallerte programvare og operativsystem, slik at malware basert på et operativsystem som Windows ikke kan angripe dem. En maskinvare brannmur kan beskytte alle enheter på nettverket, uten tid og problemer med å konfigurere dem individuelt. Det er også en fordel når du trenger å oppgradere. Oppdatering av en brannmur er raskere og enklere enn å oppdatere et bygg fullt av datamaskiner.

Programvare brannmurer

Brannmur programvare på nettverksservere eller individuelle datamaskiner gir et ekstra sikkerhetsnivå, og de bør brukes i tillegg til maskinvare brannmurer. De gjør det mulig for brukere med ulike behov å tilpasse sine egne beskyttelsesnivåer, inkludert muligheten til å tillate individuelle programmer tilgang til Internett – eller ikke. Alternativt kan nettverksadministratoren opprette brannmurrettigheter for enkeltbrukere eller grupper av brukere. Denne strategien kan brukes til å blokkere eller kontrollere medarbeiderens tilgang til eksterne nettsteder. Enten for produktivitet eller for å forhindre at ansatte bruker selskapets ressurser til ulovlige eller uautoriserte formål.

Installasjon

Riktig konfigurasjon av brannmurer krever gode evner hos systemadministratoren. Det krever betydelig forståelse for nettverksprotokoller og datasikkerhet. Små feilgrep kan gjøre en brannmur verdiløs som sikkerhetsverktøy.
Hvis du ikke har kompetanse i firmaet til å konfigurere brannmurer, bør du leie inn en ekstern konsulent for å gjøre oppsettet og for å utføre periodiske oppdateringer.

Vi leverer brannmurer fra blant annet SonicWall, og innehar sertifiseringer som beviser vår gode kompetanse på området. Sonicwall Sikkerhet

Ta kontakt med oss!

Power IT har dyktige konsulenter med bred kompetanse på flere områder og er alltid tilgjengelige for deg.